Lista artykułów firmy: Mościbrody Zakład Mięsny sp. z o.o.

09.08.2021
Walory smakowe wieprzowiny z polskiej rasy puławskiej
Rasa puławska jest to rodzima rasa zwierząt z terenu wschodniej Lubelszczyzny i zachodniego Mazowsza. W porównaniu z rasami typowo mięsnymi charakteryzuje się niższymi wartościami wskaźników tuczu (mniejszymi przyrostami dobowymi i większym zużyciem paszy), mniejszą mięsnością i nieznacznie większym otłuszczeniem, ale mięsem o wyraźnie wyższej jakości. Jednym z istotnych elementów wpływających na wysoką jakość wieprzowiny jest struktura włókienek mięśniowych i zawarto...
14.07.2021
Polska wołowina - dlaczego warto ja cenić i wykorzystywać w kuchni
Mięso wołowe w naszym kraju nie znajduje się w czołówce najpopularniejszych mięs używanych w kuchni. Inaczej wygląda to jednak na świecie. Wołowina również Polska jest bardzo ceniona i wykorzystywana zostaje w ilościach podobnych jak wieprzowina w Polsce. Co sprawia zatem, że My posiadając najwyższej jakości wołowinę nie sięgamy po nią w naszych domach? Z czego to wynika? I dlaczego jednak warto? - dowiecie się tego wszystkiego po przeczytaniu mojego artykułu. Zacznijmy od początk...
24.08.2020
Strefa zero
Innowacyjny projekt Zakładu Mięsnego Mościbrody, który ma na celu przedstawienie produktów niskotłuszczowych zarazem wysokoproteinowych, których wygląd, smak i charakter oparty jest na recepturach z przed lat. Seria Strefy Zero to produkty staropolskie, od różnego rodzaju kiełbas i  filetów po sam pasztet i dania gotowe. Kto z Was spotkał się na rynku z kiełbasą FIT? Czy w ogóle istnieje taki produkt? Pasztet o wysokiej zawartości białka? Dokładnie...