Rib Eye Steak - stek z antrykotu bez kości
Firma Konkret - producent steków i burgerów z najlepszej, kruchej, soczystej, długo dojrzewającej wołowiny przedstawia:
Rib Eye Steak - stek z antrykotu bez kości wykrawany jest z środkowej górnej części tuszy wołowej. Charakteryzuje się znacznym otłuszczeniem. Jego znakiem rozpoznawczym jest tzw. oko marmurku występujące w środkowej części steka . W swej strukturze posiada również przerost w postaci żyłki.
Jest stekiem bardzo soczystym, ponieważ podczas smażenia wyżej wymieniony marmurek wytapia się a mięso nie oddaje swej zawartości minerałów.
Steki, burgery zawierają właściwości odżywcze:
- źródło witamin zwłaszcza z grupy B,
- źródło sprzężonego kwasu linolowego (CLA),
- niezastąpione źródło kreatyny,
- najbardziej przyswajalne źródło żelaza,
- wołowina jest dostawcą wysokowartościowego białka, doskonałe źródło potasu, magnezu i cynku
Sprzedaż produktów odbywa się w postaci schłodzonej i mrożonej. Gramatura steków, burgerów jest zawsze dopasowana do Twojej karty menu.
Źródło i fot.: Konkret