Rib Eye Steak - stek z antrykotu bez kości Artykuły firmy Kontakt do firmy

26.10.2020

Firma Konkret - producent steków i burgerów z najlepszej, kruchej, soczystej, długo dojrzewającej wołowiny przedstawia:

Rib Eye Steak - stek z antrykotu bez kości wykrawany jest z środkowej górnej części tuszy wołowej. Charakteryzuje się znacznym otłuszczeniem. Jego znakiem rozpoznawczym jest tzw. oko marmurku występujące w środkowej części steka . W swej strukturze posiada również przerost w postaci żyłki.

Jest stekiem bardzo soczystym, ponieważ podczas smażenia wyżej wymieniony marmurek wytapia się a mięso nie oddaje swej zawartości minerałów.

Steki, burgery zawierają właściwości odżywcze:

  • źródło witamin zwłaszcza z grupy B,
  • źródło sprzężonego kwasu linolowego (CLA),
  • niezastąpione źródło kreatyny,
  • najbardziej przyswajalne źródło żelaza,
  • wołowina jest dostawcą wysokowartościowego białka, doskonałe źródło potasu, magnezu i cynku

Sprzedaż produktów odbywa się w postaci schłodzonej i mrożonej. Gramatura steków, burgerów jest zawsze dopasowana do Twojej karty menu.

Źródło i fot.: Konkret