W ofercie Drogosz kawałki kurczaka bez kości, bez skóry, lioflizowane Artykuły firmy Kontakt do firmy

15.03.2022

Żywność konserwowana metodą liofilizacji, czyli suszenia po zamrożeniu z zastosowaniem obniżonego ciśnienia. Żywność liofilizowana jest odwadniana poprzez usunięcie od 70% do 96% wody. Powstrzymuje to rozwój mikroorganizmów i bardzo spowalnia procesy enzymatyczne. Oznacza to, że mięso w szczelnym opakowaniu może być przechowywane poza zamrażalnikiem bez ryzyka zepsucia przez bardzo długi czas.

Kawałki kurczaka są bez przypraw, ani polepszaczy smaku, co pozwala na dowolność przyrządzenia według indywidualnych preferencji. Aby przywrócić naturalny smak i zapach mięsa wystarczy umieścić je w wodzie o temperaturze pokojowej na ok. 10 minut i przyrządzić według upodobań.

Wyprodukowano w Polsce.
Masa netto: 150g co odpowiada 600g świeżego produktu

Źródło i fot.: materiały prasowe Drogosz