Teksturowane białko grochowe - nadaje teksturę podobną do mięsa, idealne do aplikacji wegetariańskich
10.08.2022
Potrzebujesz podstawowych surowców spożywczych? A może szukasz inspiracji lub doradztwa technologicznego? Chcesz podążać za trendami i stosować wysoce funkcjonalne i prozdrowotne dodatki spożywcze? Poszukujesz innowacyjnych rozwiązań z serii „czysta etykieta”? Sprawdź naszą ofertę lub skontaktuj się z nami, a nasi technolodzy dobiorą najlepsze rozwiązanie dla Ciebie
Przedstawiamy teksturowane białko grochowe
- prosty skład: izolat białka grochowego oraz mąka grochowa
- nadaje teksturę podobną do mięsa i zachowuje ją po obróbce termicznej
- idealny do aplikacji wegetariańskich: analogi mięsa, burgery, kiełbaski itp.
- deklaracja na opakowaniu: białko grochowe oraz mąka grochowa
- wolny od alergenów
- wysoka zawartość białka około 70%
- podnosi ocenę w Nutri Score
- neutralny w smaku i zapachu
- dostępne są dwie wielkości cząstek 10 mm - 20 mm oraz większe
W celu uzyskania dodatkowych informacji zapraszamy do kontaktu.
Źródło i fot.: Impag