Parówki Paryżanki ZM Pekpol wyróżnione godłem Doceń polskie Artykuły firmy Kontakt do firmy

31.05.2021

Zakłady Mięsne Pekpol Ostrołęka S.A. zostały laureatem XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Parówki Paryżanki z oferty producenta znalazły się w gronie najlepszych produktów atestacji. Zdobyły one maksymalną liczbę punktów we wszystkich, ocenianych przez członków Loży Ekspertów, kategoriach i zostały uhonorowane godłem „Doceń polskie Top Produkt”. To odznaczenie dla wyrobów, charakteryzujących się najwyższymi walorami smakowymi i jakościowymi.

Parówki Paryżanki  produkowane są z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem specjalnie wyselekcjonowanej mieszanki przypraw. Te smakowite parówki cieszą się ogromną popularnością wśród konsumentów, a zarazem są sztandarowym produktem ZM Pekpol Ostrołęka SA. Podczas XXXIX certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” członkowie Loży Ekspertów pozytywnie ocenili ich smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości, przyznając im godło „Doceń polskie Top Produkt”. – Bardzo cieszy nas przyznany certyfikat – znak „Doceń polskie” jest rozpoznawany przez klientów. Wyśrubowane kryteria oceny sprawiają, że konsumenci mogą mieć pewność, że produkt oznaczony Godłem Programu cechuje najwyższa jakość i doskonały smak. Ponadto jest pewny, godny polecenia i rekomendowany przez doświadczonych specjalistów z branży spożywczej – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

W XXXIX atestacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, która odbyła się w dniu 28 kwietnia w Hotelu Centrum w Sosnowcu, wzięło udział 68 producentów z całego kraju. Zgłosili oni do oceny niemal 200 produktów spożywczych.

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.

Źródło i fot.: materiały prasowe Pekpol