Marka Tarczyński Rośl-inne odpowiada na głosy konsumentów i wprowadza na rynek wegańskie białe kiełbaski
Firma Tarczyński poszerza linię Rośl-Inne o kolejną mięsną alternatywę – Kiełbaski z boczniakiem. Produkt zadebiutował właśnie na rynku. Data nie jest przypadkowa – 20 marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień bez Mięsa. To jednak niejedyna nowość marki. Już niebawem na sklepowe półki wprowadzone zostaną również parówki roślinne z odświeżoną recepturą, z której – w odpowiedzi na głosy konsumentów – wyeliminowano białko jaja.
Roślinna rewolucja trwa
Linia Tarczyński Rośl-INNE zadebiutowała na polskim rynku w październiku 2020, a jej twórcy sukcesywnie rozwijają ją o kolejne propozycje, idealne dla wegetarian, flexitarian, ale i tych miłośników mięsa, którzy szukają możliwości urozmaicenia swojej diety.
– Pozytywny odbiór naszej oferty oraz rosnąca popularność produktów z linii Tarczyński Rośl-INNE szybko zaowocowały uplasowaniem się na pozycji lidera wśród rodzimych marek „wege”. Nie spoczywamy jednak na laurach. Sukces motywuje nas do dalszej wytężonej pracy i wsłuchiwania się w głosy klientów. Ich efektem jest między innymi zmiana dotychczasowego składu naszych parówek, z którego wyeliminowaliśmy dyskusyjne wśród kupujących białko jaja – mówi Tomasz Tarczyński, Członek Zarządu oraz Dyrektor Marketingu i Eksportu Tarczyński S.A. Jak dodaje – Mamy świadomość, że aktualnie ponad połowa Polaków to potencjalni konsumenci roślinnych zamienników mięsa, dlatego chcemy jak najlepiej odpowiadać na ich żywieniowe potrzeby.
Co nowego?
Zupełną nowość marki Tarczyński, której debiut zbiegł się z 20 marca, czyli Międzynarodowym Dniem bez Mięsa, są Kiełbaski białe z boczniakiem. To właśnie boczniaki nadają im strukturę mięsa i unikalny smak, mając niezwykłe wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Są one bogatym źródłem białka roślinnego, witamin oraz wartościowych składników mineralnych, pozytywnie wpływając na regulację poziomu cukru oraz cholesterolu w organizmie. To idealny produkt na zbliżające się święta wielkanocne, który może stanowić świetną podstawę wegetariańskiego żurku, który jak wskazują badania, bardzo mocno kojarzy się Polakom z białą kiełbasą.
Drugą nowością w linii produktów bez kęsa mięsa będą Parówki Rośl-INNE, które w odświeżonej wersji są produktem w pełni wegańskim, bez dodatku konserwantów czy glutenu, a zarazem bogatym w roślinny błonnik oraz proteiny. Te na sklepowych półkach pojawią się jeszcze w marcu.
Oba produkty spełniają obietnicę marki Tarczyński – Takie jak lubisz, ale roślinne.
Źródlo i fot.: Tarczyński