Karp w galarecie od firmy Malpol Artykuły firmy Kontakt do firmy

04.01.2021

Karp w galarecie kojarzy się z Wigilią Bożego Narodzenia. Firma Malpol wyszła na przeciw oczekiwaniom naszym klientom abyśmy mogli spożywać karpia przez cały rok - jako bardzo lekkie smaczne i zdrowe danie.

Polecamy wysokiej jakości produkt, który powstał z wyselekcjonowanych składników, karpia wyhodowanego w Polskim stawie, warzyw wyhodowanych na polskich polach i żelatyny.

Właściwości mięsa z karpia

Karp zaliczany jest do ryb średniotłustych, znajdują się w nim nienasycone kwasy tłuszczowe: kwasy omega-3 i omega -6, które wspomagają prace mózgu oraz zmniejszają ryzyko udaru mózgu i zawału serca. Karp jest żródłem witaminy z grupy B (B 1 -B 6-B-12 oraz PP). Mięso karpia składa się także z łatwo przyswajalnego białka i minerałów: wapnia, fosforu, potasu, żelaza i sodu.

Wartości odżywcze produktu

Wartości energetyczne (kJ/kcal)277,55/66,24
Tłuszcz (g) -2.87, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) -1.02, węglowodany ogółem (g) -< 0.1 w tym cukry -0, białko (g) -9.47, błonnik pokarmowy (g)< 0.5, sól(g)-<0.45

Źrodło i fot.: materiały prasowe Malpol