Innowacje w pakowaniu - Papier formowalny z warstwą barierową Artykuły firmy Kontakt do firmy

02.08.2022

Oferujemy papier termoformowalny Papslice z warstwą barierową do pakowania plasterkowanej żywności takiej jak sery, wędliny, ryby i wyroby roślinne. Nasz papier nie wymaga specjalistycznych maszyn rolowych, można go stosować do pakowania w atmosferze modyfikowanej MAP oraz technologii SKIN.

Papier Papslice stanowi doskonałą alternatywę do powszechnie stosowanej sztywnej folii APET/PE. Jego zaletą jest wykonanie w 86% z naturalnych włókien celulozowych i tylko w 14% z folii tworzywa sztucznego.

Korzyści:

  • doskonałe równomierne formowanie
  • papier pochodzi z certyfikowanych przez FSC lasów zarządzanych w zrównoważony sposób
  • lekki – mniejsza o 50% waga w porównaniu ze standardowymi opakowaniami na bazie APet
  • Papslice to fantastyczny sposób do pakowania towarów w bezpieczny i przyjazny dla środowiska sposób
  • stosowanie papieru do pakowania zapewnia konsumenta, że firma jest zaangażowana na rzecz środowiska przez co wpisuje się w Eko trendy


Źródło i fot.: Food Pack