Innowacje w pakowaniu - Aluminiowe tacki zgrzewalne
Aluminiowe tacki zgrzewalne przeznaczone są do pakowania świeżej i przetworzonej żywności poprzez jej hermetyczne zamknięcie górnymi foliami zgrzewalnymi (metody: MAP, CAP, SKIN) lub pakowanie w folie termokurczliwe na flow pack lub rolowe lub worki próżniowe. Oferujemy je w szerokiej gamie wymiarowej, różnych kształtach i budowie.
Produkty zapakowane w tacki smoothwalls nadają się do mrożenia (do – 40 oC), odgrzewania w mikrofalówkach i piecach konwekcyjnych, pieczenia w piekarnikach (do 350 oC), jak również grillowania.
Aluminiowe tacki gładkościenne przeznaczone są do pakowania: pasztetów, pieczeni, świeżego mięsa czerwonego, drobiu, ryb, owoców morza, dziczyzny, warzyw jak również dań gotowych świeżych i mrożonych oraz lasagne – makaronów.
Źródło i fot.: Food Pack