Goodvalley wprowadza nowy produkt – szynka gotowana w plastrach Artykuły firmy Kontakt do firmy

29.10.2020

Goodvalley poszerza swój asortyment kategorii wędlin. W ofercie firmy pojawił się nowy produkt  – szynka gotowana w plastrach o zawartości tłuszczu poniżej 3%. W opakowaniu znajduje się 100 gramów szynki z widocznymi w przekroju mięśniami. Nowość stanowi uzupełnienie dotychczasowej oferty wyrobów dołączając do parówek, boczku w plastrach oraz szynki w kawałku.

Produkty Goodvalley to:

  • czysta etykieta,
  • 100% mięsa,
  • zerowy ślad węglowy,
  • chów bez antybiotyków i pasze wolne od GMO.

Szynka Goodvalley, tak jak inne produkty marki, jest wyprodukowana w 100% z mięsa i nie zawiera konserwantów. Jest świetnym wyborem dla osób, które szczególnie zwracają uwagę na skład żywności i wybierają produkty z tak zwaną czystą etykietą. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu – poniżej 3%, szynka w plastrach spełni oczekiwania także osób dbających o kaloryczność posiłków. Co więcej, produkt sprawdzi się także dla dzieci. Produkt jest ciekawą propozycją dla wszystkich tych, dla którzy cenią sobie zdrowy styl życia.

Nowa szynka w plastrach Goodvalley to także ciekawa propozycja dla mam, które chcą zapewnić swoim dzieciom wszystko to, co najlepsze. Wspomniana wcześniej niska zawartość tłuszczu, czysta etykieta oraz chów bez antybiotyków powodują, że produkt nie tylko przypadnie do gustu mamom ale i najmłodszym jako świetna baza do kanapek.

Oprócz walorów dietetycznych ważnym aspektem jest też zastosowane opakowanie. Wykorzystana technologia gwarantuje bezpieczeństwo produktu, a ponadto tacka jest wykonana z materiału z recyklingu oraz nadaje się do ponownego przetworzenia, dzięki czemu nie obciąża środowiska tak, jak standardowe opakowanie z tworzywa polimerowego.

W asortymencie marki znajduje się także mięso świeże zapakowane w tacki pochodzące w 100% z recyklingu oraz produkty przetworzone 100% mięsa takie jak parówki, kiełbasa i boczek wędzony.

Źródło i fot.: Goodvalley