Artykuły

02.12.2021
Świąteczna edycja kabanosów od ZM Pekpol: ze śliwką i wiśnią i czekoladą
Specjalnie z okazji Świąt Bożego Narodzenia marka ZM Pekpol wzbogaciła portfolio o dwa nowe smaki kabanosów. W limitowanej świątecznej edycji znalazły się: kabanosy z wiśnią i czekoladą oraz ze śliwką. Wędliny nie zawierają fosforanów i glutaminianu sodu.  Inspiracją dla powstania dwóch nowych produktów były świąteczne, zimowe smaki i zapachy. Do tych właśnie należy wykwintna wiśnia z czekoladą i aromatyczna śliwka. Kabanosy zostały przygotowane z wysokiej jakoś...
30.11.2021
Sushi&Food Factor® otwiera Ninigi Sushi Bar
Łącząc wiedzę sushi masterów z dostępem do nowoczesnych technologii i certyfikowanych składników, Sushi&Food Factor® uruchomił nowy projekt restauracyjny. Ninigi Sushi Bar to jedno z niewielu takich miejsc w Polsce o potencjale do wytwarzania świeżych zestawów sushi, których cechą jest wydłużony, w stosunku do klasycznych sushi barów, termin przydatności do spożycia. Sushi&Food Factor® to firma z polskimi korzeniami o globalnym zasięgu działani...
29.11.2021
Getmor - produkty z czysta etykietą
Coraz więcej konsumentów przed podjęciem decyzji o zakupie żywności sprawdza jej skład. Chętniej sięgamy po produkty „nie zawierające glutaminianu sodu”, „bez konserwantów”, „bez sztucznych barwników”, itp. Mamy też łatwiejszy i szerszy dostęp do wiedzy dotyczącej żywności, funkcjonowania naszych organizmów i współczesnych chorób. Z badań przeprowadzonych przez firmę Mintel wynika, że czterech na dziesięciu Polak&oacut...
26.11.2021
Tarczyński SA sponsorem tytularnym Stadionu Wrocław
Firma Tarczyński S.A. – jeden  z liderów branży spożywczej w Polsce oraz marka  nr 1 w kategoriach wędlin paczkowanych mięsnych i roślinnych – została sponsorem tytularnym Stadionu Wrocław. Umowę podpisano na 6 lat. W czasie jej obowiązywania oficjalną nazwą obiektu będzie Tarczyński Arena. O zawarciu umowy poinformowali w trakcie konferencji prasowej prezydent Wrocławia Jacek Sutryk, członkowie zarządu Tarczyński S.A. – Tomasz i Dawid Tarczyńscy oraz zarząd S...
24.11.2021
Pasztet Profi w metalowych puszkach 160g
W listopadzie na sklepowych półkach zadebiutował doskonale znany i lubiany pasztet Profi – marki nr 1 w Polsce, w wygodnej metalowej puszce. Nowe opakowanie to nie tylko bezpieczeństwo przechowywania i transportu, ale i nowa, większa gramatura – 160g. Pasztet w metalowych puszkach dostępny jest w czterech wariantach: firmowy, z pomidorami, z papryką i z pieczarkami. Metalowa puszka to rozszerzenie oferty o opakowania, których oczekiwali klienci. Dotychczasowe aluminiow...
22.11.2021
Mięso z warzywami. Idealne rozwiązanie w zbilansowanej diecie – nowość Sokołowa
Sokołów wprowadza innowacyjne produkty, które doskonale sprawdzą się jako element odpowiednio skomponowanej, pełnowartościowej diety. Unikalne połączenie wysokiej jakości mięsa z warzywami to dobry sposób, by szybko i prosto przygotować różnorodne dania. Asortyment obejmuje cztery oryginalne propozycje, z których każda zawiera 60% mięsa oraz 40% warzyw i przypraw - dobranych tak, by stanowiły doskonałą kompozycję smakową. Zbilansowana dieta to podstawa zdroweg...
22.11.2021
Drobimex na rynku od 70 lat
Przez 70 lat działalności Drobimex zmienił się z niewielkiego, lokalnego zakładu jajczarsko-drobiarskiego w jednego z największych producentów drobiu na polskim rynku oraz dużego oferenta na rynku międzynarodowym. Najdynamiczniejszy rozwój firmy nastąpił w ostatniej dekadzie dzięki wielomilionowym inwestycjom w rozbudowę i modernizację zakładów produkcyjnych. Przez pierwszych 40 lat działalności Szczecińskie Zakłady Drobiarskie były przedsiębiorstwem państwowym. Początkowo...
15.11.2021
Aromatyczny barszcz czerwony JemyJemy od Profi
W ofercie nowej marki firmy Profi S.A. - JemyJemy, oprócz klasycznych zup oraz wyjątkowych zup świata znajdziemy nieodzowny element świątecznego stołu, jakim jest naturalny barszcz czerwony. Jego wyrazisty zapach, intensywny smak oraz przepiękna rubinowa barwa sprawiają, że jest wyśmienitą alternatywą dla czasochłonnego barszczu przygotowanego w domu. Zaledwie kilka minut dzieli nas od rozsmakowania się w kubku gorącego, aromatycznego barszczu, który w mig przywoła aurę świąt, rozg...
10.11.2021
Aromatyczna kiełbasa pieczona ZM Pekpol – bez fosforanów i glutaminianu sodu
Pyszna kiełbasa pieczona ZM Pekpol została przygotowana z wysokiej jakości mięsa wieprzowego: 100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa. Wędlina ma intensywny smak i aromat, wzbogacony kompozycją naturalnych przypraw. W składzie nie ma sztucznych dodatków, takich jak fosforany i glutaminian monosodowy. Kiełbasa jest krucha i soczysta – urozmaici zwykłą kanapkę, ale będzie też doskonała do wszelkiego rodzaju przekąsek, np. jako składnik deski serów lub dań na ciepło. Waga:...
08.11.2021
Tradycja kontra nowoczesność – dzień św. Marcina okiem ekspertów od gęsiny
Wielkopolska gęsina nie bez przyczyny kojarzy się z obchodami dnia świętego Marcina. W tym regionie króluje ona od pokoleń i z pewnością pojawi się na wielu talerzach mieszkańców Poznania w najbliższy czwartek, 11 listopada. Czy przysłowie „na świętego Marcina lepsza gęś niźli zwierzyna” jest wciąż aktualne? Jak ten zwyczaj komentują producenci wyrobów z gęsiny? Gęsina w polskim wydaniu Choć gęsina nie należy do podstawowych produktów spożywczych przecię...