Artykuły

28.11.2022
Mistrzowskie Śniadania marki Tarczyński -Naturalne Poranki Blisko Natury
Jakie danie stoi za sukcesem Diego Maradony? Czym jest szyfonada? Kto wykonał pierwszą w historii „cieszynkę”? Odpowiedzi na te i inne pytania czekają na widzów w serii „Mistrzowskie Śniadania” marki Tarczyński. To jednak nie wszystko. Adriana Marczewska – szefowa kuchni i prowadząca program – w związku trwającymi mistrzostwami świata przygotowała śniadania inspirowane narodowymi potrawami grupowych rywali reprezentacji Polski. Ciekawi szczegół&o...
22.11.2022
Sokołów otwiera wydział produkcji vege w zakładzie w Kole
W zakładzie Sokołów S.A. w Kole został uruchomiony nowy wydział vege, w którym odbywać się będzie produkcja szerokiego asortymentu roślinnego z linii Z Gruntu Dobre. Nowa inwestycja jest działaniem realizowanym w ramach strategii Grupy Sokołów, która zakłada wzmacnianie potencjału produkcyjnego i wychodzenie naprzeciw aktualnym trendom żywieniowym.  Sokołów poszerzył swoje portfolio o wyroby roślinne już w 2017 roku, jako pierwsza firma z czołowych produc...
21.11.2022
Tarczyński wprowadza na rynek kabanosy 100% z kurczaka
Tarczyński nie zwalnia tempa. Lider sprzedaży kabanosów w Polsce we wrześniu został sponsorem Reprezentacji Polski w Piłce Nożnej, a flagowe produkty marki jej oficjalną przekąską. Teraz producent wprowadza na rynek kolejną nowość, wręcz stworzoną dla kibiców sportu. Mowa o Kabanosach Exclusive 100% z kurczaka, które wyróżnia zarówno smak, jak i obniżona zawartość tłuszczu. Produkty dostępne są już na rynku, a teraz możemy zobaczyć je w najnowszej kampanii rekl...
16.11.2022
Getmor przedstawia Chrzanowskie Przysmaki
Seria wyrobów z Chrzanowa powstaje dzięki połączeniu wysokiej jakości mięsa, aromatycznej mieszanki ziół i przypraw oraz starannemu procesowi parzenia czy wędzenia. Produkty wytwarzane są według tradycyjnych receptur, w których nie znajdziemy gotowych mieszanek przypraw, wzmacniaczy smaku oraz zbędnych substancji dodatkowych, w tym konserwantów. Wędliny z Chrzanowa swój niezwykły aromat zawdzięczają również wędzeniu, które odbywa się w spos&oacut...
04.10.2022
Sokołów-Net – nowa spółka w ramach Grupy Sokołów
1 października 2022 r., w wyniku połączenia sieci sklepów Sokołów i Gzella, w ramach Grupy Sokołów została uruchomiona nowa spółka – Sokołów-Net. To istotny krok w realizacji założonej przez firmę strategii, której celem jest dalszy rozwój sprzedaży detalicznej oraz umacnianie pozycji lidera w kategorii sklepów specjalistycznych. Na Prezesa spółki Sokołów-Net został powołany Wojciech Podsiadły. Nowa spółka Sokoł&...
30.09.2022
Duży wybór kompozycji smakowych w linii Kabanosów międzynarodowych Sokołów
Kabanosy to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek mięsnych. Konsumenci cenią je za smak, wygodę użytkowania, dobre wartości odżywcze. Wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, Sokołów oferuje szeroki asortyment kabanosów, również tych inspirowanych kulinariami z różnych zakątków świata. Duży wybór takich kompozycji smakowych jest dostępny w linii Kabanosów międzynarodowych Sokołów, które teraz zyskały nową, apetyczną szat...
19.09.2022
Tarczyński prezentuje film promujący najbliższą okolicę zakładu na Dolnym Śląsku
Tarczyński – lider kategorii kabanosów, parówek i wędlin paczkowanych – opublikował właśnie film prezentujący unikatowe walory turystyczne dwóch dolnośląskich powiatów: trzebnickiego i milickiego. W ten sposób marka chce promować najbliższą okolicę głównego zakładu, znajdującego się w Ujeźdźcu Małym, podkreślając jednocześnie przywiązanie do tego wyjątkowego w skali Polski i świata miejsca.  RAZEM dla regionu i społeczności lokalnych F...
19.09.2022
Sokołów SA wdraża kolejne proekologiczne rozwiązania - Inwestycje ograniczające zużycie gazu i energii elektrycznej
Firma Sokołów S.A. zrealizowała kolejne inwestycje, ograniczające wpływ produkcji na środowisko. Nowoczesne rozwiązania technologiczne zostały wdrożone w zakładach w Osiu, Jarosławiu, Dębicy, Kole i Tarnowie. Pozwolą one na osiągnięcie wymiernych efektów w zakresie ograniczenia zużycia gazu oraz energii elektrycznej.  Sokołów konsekwentnie podejmuje konkretne działania, których celem jest zrównoważona produkcja żywności. – Przedsięwzięcia z zakresu...
13.09.2022
Zdrowa i wartościowa dieta dla najmłodszych Warsztaty kulinarne Sokołowa
Na co zwrócić uwagę, by dieta dziecka była jak najlepsza dla jego rozwoju? Według jakich zasad komponować codzienne posiłki najmłodszych? I wreszcie – jak ich przekonać do pożywnych i wartościowych dań? Odpowiedzi na te pytania poznać mogli uczestnicy warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez firmę Sokołów. Część edukacyjną poprowadziła dr Wanda Baltaza – dietetyk kliniczny, a część praktyczną – czyli wspólne gotowanie, dwóch szefów...
06.09.2022
Parówki Dobre – rewolucja na rynku parówek
Dolina Dobra - producent mięsa z Przechlewa rozszerza swoje portfolio i wprowadza parówki Dobre - charakteryzujące się doskonałym smakiem i jakością polskiego mięsa w przystępnej cenie.  Dolina Dobra powstała z chęci podkreślenia tego, co dla konsumentów jest ważne: pochodzenia z Przechlewa na Pomorzu oraz jakości i smaku produktów. Jednocześnie jest ona odpowiedzią na oczekiwania klientów, którzy chętnie sięgają po polskie produkty i wspierają krajowych...