Lista artykułów firmy: EUROGUM Polska sp. z o.o.

08.12.2023
Koesktrudowane Osłonki Alginianowe - EUROGEL®
Alginiany to preparaty, które doskonale wpisują się we właściwości kształtujące teksturę wyrobów mięsnych, a także mogą wpływać na ich kształt. Preparaty otrzymywane z wodorostów morskich przeznaczone do wytwarzania osłonek alginianowych, dystrybuowane są przez firmę EUROGUM POLSKA Sp. z o.o. Stosowane są jako nowoczesna alternatywa dla osłonek tradycyjnych takich jak: osłonki naturalne (np. jelita: baranie, wieprzowe), osłonki poliamidowe, osłonki celulozowe, osłonki...
28.02.2023
Burger wegetariański, na soi oraz grochu z preparatem Eurogel od Eurogum Polska
Burgery wegetariańskie są coraz bardziej popularne i częściej dostępne w sklepach spożywczych, sieciowych oraz w innych punktach sprzedaży.  Czynniki zdrowotne jaki i ekologiczne od już od kilku lat wpływają na rosnący trend ograniczenia spożycia mięsa. Co za tym idzie, możemy zauważyć coraz większą liczbę punktów z wegańskimi produktami m.in. nowo otwarte restauracje w większych miastach.  W konsekwencji obserwujemy rozwój sekcji HoReCa, którego oferta jest coraz...
31.01.2023
Koesktrudowane Osłonki Alginianowe - Eurogel®
Alginiany to preparaty, które doskonale wpisują się we właściwości kształtujące teksturę wyrobów mięsnych, a także mogą wpływać na ich kształt. Preparaty otrzymywane z wodorostów morskich przeznaczone do wytwarzania osłonek alginianowych, dystrybuowane są przez firmę Eurogum Polska sp. z o.o. Stosowane są jako nowoczesna alternatywa dla osłonek tradycyjnych takich jak: osłonki naturalne (np. jelita: baranie, wieprzowe), osłonki poliamidowe, osłonki celulozowe, osłonki...
17.01.2023
Alginiany w przetwórstwie mięsnym
Alginiany stosowane są w przetwórstwie mięsnym w procesach wymagających żelowania na zimno. Roztwór alginianowy pozwala na wiązanie surowego mięsa z tłuszczem i uzyskanie odpowiedniej tekstury wyrobu od miękkiej do twardej. Alginiany stosuje się typowo w systemie samo-żelującym. System samo-żelujący  to kompozycja alginianu o wysokiej rozpuszczalności,  jonów wpływających na  tworzenie się żelu i czynnika spowalniającego ten proces. Samo-żelujący system algin...
16.08.2022
Eurogum - produkcja preparatów karagenowych i alginianowych serii Eurogel® oraz wdrażanie innowacyjnych rozwiązań technologicznych w przemyśle spożywczym
Eurogum Polska sp. z o.o. należy do grupy Bang and Bonsomer, która jest wiodącym dystrybutorem szerokiej gamy produktów przemysłowych i dodatków, także w zakresie technologii materiałowej. Oddział firmy w Polsce zajmuje się m.in. dystrybucją produktów wytwarzanych na bazie surowców  karagenowych i alginianowych serii Eurogel® oraz wdrażaniem innowacyjnych rozwiązań technologicznych w przemyśle spożywczym. Eurogum w oparciu o własne know-how oprac...
13.05.2022
Preparaty funkcjonalne o właściwościach kształtujących strukturę i teksturę wyrobów oraz poprawiające ekonomikę produkcji
Eurogum Polska Sp. z o.o. należy do grupy Bang and Bonsomer, która jest wiodącym dystrybutorem szerokiej gamy produktów surowców przemysłowych i dodatków, także w zakresie technologii materiałowej. Oddział firmy w Polsce zajmuje się m.in. dystrybucją produktów wytwarzanych na bazie surowców  karagenowych i alginianowych serii EUROGEL ® oraz wdrażaniem  innowacyjnych rozwiązań technologicznych w przemyśle spożywczym. Preparatami doskon...
20.04.2022
Karageny - rozwiązanie dla przetwórstwa różnego rodzaju mięs
Karageny rafinowane i pół-rafinowane są świetnym rozwiązaniem dla przetwórstwa różnego rodzaju mięs. Preparaty te charakteryzują się wysoką funkcjonalnością w wyrobach peklowanych lub niepeklowanych oraz parzonych. Stosowanie karagenów wspomaga procesy produkcyjne, a ich działanie synergistyczne z innymi składnikami przynosi korzystne efekty w wielu różnych asortymentach przetworów mięsnych.  Karageny łatwo wkomponowują się w procesy technologiczne...
26.01.2022
Alginiany w przetwórstwie mięsnym
Alginiany stosowane są w przetwórstwie mięsnym w procesach wymagających żelowania na zimno. Roztwór alginianowy pozwala na wiązanie surowego mięsa z tłuszczem i uzyskanie odpowiedniej tekstury wyrobu od miękkiej do twardej. Alginiany stosuje się typowo w systemie samo-żelującym. System samo-żelujący  to kompozycja alginianu o wysokiej rozpuszczalności,  jonów wpływających na  tworzenie się żelu i czynnika spowalniającego ten proces. Samo-żelujący system algin...
26.08.2021
Karageny - rozwiązanie dla przetwórstwa różnego rodzaju mięs
Karageny rafinowane i pół-rafinowane są świetnym rozwiązaniem dla przetwórstwa różnego rodzaju mięs. Preparaty te charakteryzują się wysoką funkcjonalnością w wyrobach peklowanych lub niepeklowanych oraz parzonych. Stosowanie karagenów wspomaga procesy produkcyjne, a ich działanie synergistyczne z innymi składnikami przynosi korzystne efekty w wielu różnych asortymentach przetworów mięsnych.  Karageny łatwo wkomponowują się w procesy technologiczne...
20.08.2021
Alginiany w przetwórstwie mięsnym
Alginiany stosowane są w przetwórstwie mięsnym w procesach wymagających żelowania na zimno. Roztwór alginianowy pozwala na wiązanie surowego mięsa z tłuszczem i uzyskanie odpowiedniej tekstury wyrobu od miękkiej do twardej. Alginiany stosuje się typowo w systemie samo-żelującym. System samo-żelujący  to kompozycja alginianu o wysokiej rozpuszczalności,  jonów wpływających na  tworzenie się żelu i czynnika spowalniającego ten proces. Samo-żelujący system algin...