ACO HygieneFirst - kompleksowe rozwiązania w przemyśle spożywczym
Coraz większa świadomość konsumentów i dbałość producentów o jakość żywności ma ogromny wpływ na projektowanie technologiczne zakładów przetwórstwa żywności, w kształtowaniu nie tylko jej jakości, a przede wszystkim bezpieczeństwa i higieny procesu produkcyjnego.
Warunkiem koniecznym w przetwórstwie spożywczym jest zapewnienie odpowiedniej infrastruktury w obszarach produkcyjnych i pomocniczych, zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz obiektu, w oparciu o specjalistyczne projekty technologiczne. Prawidłowo zaplanowany układ funkcjonalny fabryki, odpowiednie materiały konstrukcyjne i wykończeniowe, systemy klimatyzacji i wentylacji, urządzenia wodno-kanalizacyjne dostosowane do profilu i rozmiaru produkcji, umożliwią uzyskanie i stałe utrzymanie wysokich standardów higieny i bezpieczeństwa.
Specjalistyczne systemy ACO HygieneFirst dla przemysłu spożywczego, to nie tylko higieniczne kanały ze stali nierdzewnej, wpusty i rewizje, ale kompleksowe rozwiązania, które spełniają najsurowsze normy i doskonale sprawdzają się w najtrudniejszych, produkcyjnych warunkach. Zagrożenie bakteriologiczne jest w przypadku przemysłu spożywczego niezwykle realne i groźne dla zdrowia i życia ludzi, dlatego systemy zarządzania wodą muszą być zaprojektowane w oparciu o urządzenia i materiały umożliwiające precyzyjne i zgodne z normami czyszczenie i eksploatację. Systemowe rozwiązania zbierające, podczyszczające, magazynujące i uwalniające wodę wspierają dbałość o higienę i gwarantują łatwą ekspolatację i czyszczenie.
W celu poznania szczegółowej oferty zapraszamy do kontaktu.
Źródło i fot.: ACO